MURTADIN_KAFIRUN
Similar topics
  Latest topics
  Gallery


  Benarkah Al-Quran adalah seratus persen firman (perkataan) Allah Empty
  MILIS MURTADIN_KAFIRUN
  MURTADIN KAFIRUNexMUSLIM INDONESIA BERJAYA12 Oktober Hari Murtad Dari Islam Sedunia

  Kami tidak memfitnah, tetapi menyatakan fakta kebenaran yang selama ini selalu ditutupi oleh muslim untuk menyembunyikan kebejatan nabinya

  Menyongsong Punahnya Islam

  Wadah syiar Islam terlengkap & terpercaya, mari sebarkan selebaran artikel yang sesungguhnya tentang si Pelacur Alloh Swt dan Muhammad bin Abdullah yang MAHA TERKUTUK itu ke dunia nyata!!!!
   

  Kebrutalan dan keberingasan muslim di seantero dunia adalah bukti bahwa Islam agama setan (AJARAN JAHAT,BUAS,BIADAB,CABUL,DUSTA).  Tuhan (KEBENARAN) tidak perlu dibela, tetapi setan (KEJAHATAN) perlu mendapat pembelaan manusia agar dustanya terus bertahan

  Subscribe to MURTADIN_KAFIRUN

  Powered by us.groups.yahoo.com

  Who is online?
  In total there are 8 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 8 Guests :: 1 Bot

  None

  [ View the whole list ]


  Most users ever online was 354 on Wed 26 May 2010, 4:49 pm
  RSS feeds


  Yahoo! 
  MSN 
  AOL 
  Netvibes 
  Bloglines 


  Social bookmarking

  Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

  Bookmark and share the address of MURTADINKAFIRUN on your social bookmarking website

  Bookmark and share the address of MURTADIN_KAFIRUN on your social bookmarking website


  Benarkah Al-Quran adalah seratus persen firman (perkataan) Allah

  Go down

  Benarkah Al-Quran adalah seratus persen firman (perkataan) Allah Empty Benarkah Al-Quran adalah seratus persen firman (perkataan) Allah

  Post by kuku bima on Sun 20 Sep 2015, 9:02 am

  Benarkah Al-Quran adalah seratus persen firman (perkataan) Allah, tidak bercampur dengan ucapan Muhammad sebagaimana dinyatakan dalam Sura 53:3-5? Mari kita simak ayat-ayat Al-Quran di bawah ini:
  Apakah Al Faatihah itu ucapan Allah atau manusia? Bukankah manusia yang berseru, “Hanya Engkaulah yang kami sembah”? Bukankah tidak mungkin Allah yang berdoa, “Tunjukilah kami jalan yang lurus”?
  Apakah benar bagian akhir dari Sura 6:106 adalah ucapan Allah, “Dan aku sekali-kali bukanlah pemelihara“? Bukankah ini jelas ucapan Muhammad seperti telah diakui dengan memasukkan namanya dalam tanda kurung?
  Bagaimana dengan Sura 6:114, “Maka patutkah aku mencari hakim selain daripada Allah, padahal Dialah yang menurunkan kitab …” Bukankah ini ucapan Muhammad dan bukan ucapan Allah?
  Apakah bukan ucapan Muhammad dalam Sura 17:1 yang berbunyi, “Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hambaNya pada suatu malam hari dari Al Masjidil Haram ke Al Masjidil Aqsha …”?
  Siapakah “Aku“ dalam Sura 27:91? Tidakkah ini jelas bukan Allah tetapi seorang manusia? Bagaimana Allah dapat berkata, “Aku hanya diperintahkan untuk menyembah Tuhan negeri ini yang telah menjadikannya suci dan kepunyaanNyalah segala sesuatu, dan aku diperintahkan supaya termasuk orang-orang yang berserah diri”?
  Apakah sungguh Allah bersumpah demi hari kiamat dan dengan jiwa yang amat menyesal (Sura 75: 1-2)? Bukankah ini ucapan manusia?
  Apakah sungguh Allah bersumpah demi bintang-bintang dan demi malam dan demi subuh (Sura 81:15-18)? Bukankah ini ucapan manusia?
  Apakah bukan malaikat yang mengucapkan Sura 19:64, “Dan tidaklah kami turun, kecuali dengan perintah Tuhanmu. KepunyaanNyalah apa-apa yang ada dihadapan kita dan apa-apa yang ada di antara keduanya, dan tidaklah Tuhanmu lupa“?
  Apakah bukan malaikat yang mengucapkan Sura 37:161-166? Bagaimana mungkin Allah yang mengatakan, “Maka sesungguhnya kamu dan apa-apa yang kamu sembah itu, sekali-kali tidak dapat menyesatkan terhadap Allah, kecuali orang-orang yang akan masuk neraka yang menyala. Tiada seorangpun di antara kami (malaikat) melainkan mempunyai kedudukan tertentu, dan sesungguhnya kami benar bershaf-shaf (dalam menunaikan perintah Allah) dan sesungguhnya kami benar-benar bertasbih (kepada Allah)”? Jelas sekali ini perkataan malaikat, bahkan kata “malaikat” sudah dimasukkan.
  Apakah sungguh ucapan Allah yang terdapat dalam Sura Al Jin? Bukankah sebenarnya Jin yang berbicara – umpamanya Sura 72:11, “Dan sesungguhnya di antara kami ada orang-orang yang saleh (apakah ada jin yang saleh? Bukankah ini dusta belaka?) dan di antara kami ada yang tidak demikian halnya.”

  _________________
  ALLOH SWT TERNYATA BISA DI TIPU MANUSIA..... Benarkah Al-Quran adalah seratus persen firman (perkataan) Allah 3027467219 Benarkah Al-Quran adalah seratus persen firman (perkataan) Allah 3027467219

  Qs..4:142 berkata: “Sesungguhnya orang2 munafik itu menipu Allah, dan Allah akan membalas tipuan mereka.”
  TERNYATA QURAN ITU KARYA EROR KANG MAMAD
  "Sesungguhnya Alquran itu perkataan rasul yang mulia." (Qs.69:40)
  "innahu (sesungguhnya) la qaula (perkataan) rasuulin kariim (rasul yang mulia)
  kuku bima
  kuku bima
  SILVER MEMBERS
  SILVER MEMBERS

  Male
  Number of posts : 4057
  Age : 38
  Location : firdaus
  Job/hobbies : memperkenalkan Yesus
  Humor : iman yang buta membawa malapetaka...
  Reputation : 12
  Points : 8687
  Registration date : 2011-05-20

  View user profile http://Islam bukan agama ,tapi Idiologi mematikan..

  Back to top Go down

  Benarkah Al-Quran adalah seratus persen firman (perkataan) Allah Empty Re: Benarkah Al-Quran adalah seratus persen firman (perkataan) Allah

  Post by wanniezam on Thu 08 Oct 2015, 4:21 am

  iya, mmg al-quran itu adalah firman tuhan seribu persen..sy mau soal sama anda, adakah anda sudah mengkaji sedalam-dalamnya ayat-ayat al-quran,bukan setakat copy paste maksudnya sahaja kemudian mempersoalkan ketulenannya dari tuhan??dlm ilmu bahasa arab, gaya bahasa arab al-quran adalah yang paling tinggi..anda seorang ahli bahasa arab dan ahli ilmu al-quran??

  wanniezam
  RED MEMBERS
  RED MEMBERS

  Number of posts : 12
  Reputation : 0
  Points : 1455
  Registration date : 2015-10-08

  View user profile

  Back to top Go down

  Back to top

  - Similar topics

   
  Permissions in this forum:
  You cannot reply to topics in this forum